Dobrodelna prireditev GLUHOSLEPI MED NAMI
15.6.2019 ob 9h, Pogačarjev trg, Ljubljana

Dobrodelna prireditev GLUHOSLEPI MED NAMI  je bila izvedena 15.6.2019 na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Postavljeno je bilo 10 stojnic, dva šotora ter mize in stoli za približno 100 obiskovalcev. Pričel se je ob 9 uri zjutraj in zaključil okoli 15 ure. Med nastopom folklornih skupin, glasbenih nastopov gluhoslepih ter kulturnih nastopov smo ozaveščali o gluhoslepih ter pridobivali sredstva. Sredstva smo pridobivali tako z donacijami podjetij, SMS sporočili na številko 1919 kot tudi z prodajo artiklov ( majice, dežniki, kape) kot tudi prodajo gostinskih storitev ( hrana, pijača). Dodatno je k prireditvi bil povabljen ( tudi sponzor prostora na Pogačarjevem trgu)  tudi župan Ljubljane gospod Jankovič, ki je nagovoril obiskovalce. Ocenjujemo , da je skozi stojnice in postavitev na dogodku prišlo okoli 500 plus ljudi.

 

Namen dogodka:

Ozaveščanje o gluhoslepih in zbiranje sredstev za donacijo, katera namen je sofinanciranje:

  • sofinanciranje usposabljanja tolmačev in specialistov za delo z gluhoslepimi (trenutno še ni tolmačev za gluhoslepe, obstajajo samo tolmači za znakovni jezik – za gluhe, le-ti niso usposobljeni za delo z gluhoslepimi),

  • pomoč najbolj izoliranim ljudem z gluhoslepoto, da se izoblikuje ustrezen način sporazumevanja z njimi,

  • nakupi tehničnih pripomočkov gluhoslepim (elektronske lupe, brajeva vrstica …).

 

Sodelovali in pomagali so nam:

RC Čakovec, RC Doboj, Društvo Dlan, Rotaract Ljubljana Barje, FS Emona, Hrvatsko kulturno društvo Međimurje – Ljubljana, SKUD Vidovdan, KUD Božur, prijatelji, dobrotniki in sponzorji.

 

Zaključek in donacija:

Ocenjujemo, da je bil dogodek uspešen, tako s stališča ozaveščanja kot tudi nabranih sredstev. Klub RC Ljubljana Barje je doniral 4.000€  Združenjem gluhoslepih Slovenije DLAN.

Klub RC Ljubljana Barje bo tudi v prihodnjih letih nadaljeval z ozaveščanjem o gluhoslepih ter širil to misel tudi med prijateljske klube na ožjem Balkanu.